Quicksilver nog steeds beste Mac app!

Blacktree.jpg
Op The Next Web een leuk artikel over het programma Quicksilver. En waarom het nog steeds de beste applicatie ooit gemaakt is voor de Mac. Het wordt het Zwitserse zakmes voor de Mac genoemd. Je kan er praktisch alles mee. Maar wat doe je er mee?
Quicksilver wordt geactiveerd door een toetscombinatie. In mijn geval [Command-spatie]. Het Quicksilver venster komt op de voorgrond. En dan begint het feest.

Tik ik bv de letters ‘EMPT’ dan komt het commando ‘Empty trash’ op. Alleen nog enter en klaar. De vuilnisbak wordt geleegd.

Iemand een mailtje sturen? Begin dan de naam te typen van degene die je wil mailen. Quicksilver kan namelijk door je adresboek bladeren. Is de juiste naam gekozen? Pijltje naar rechts, emailadres selecteren, tab en dan email kiezen. Mailclient wordt geopend en je kan je mail afmaken en versturen.

Het lijkt ingewikkeld en voor veel mensen is het niet meteen duidelijk wat je aan Quicksilver hebt. Maar het is het eerste programma dat ik installeer op een Mac. Neem de moeite om het te doorgronden en je kunt niet meer zonder.

Jammer alleen dat op dit moment verdere ontwikkeling van Quicksilver lijkt te zijn stilgevallen. De laatste versies kan je nog wel downloaden en installeren.

De oorspronkelijke developer, Nicholas Jitkoff, werkt inmiddels voor Google. En Google heeft de Quick Search Box voor Mac uitgegeven. Een programma dat erg veel lijkt op Quicksilver. Maar nog lang niet alle functies heeft die Quicksilver kan bieden. Laat dat een kwestie van tijd zijn denk ik.
Bijna 2 jaar geleden heeft JItkoff een presentatie gegeven over Quicksilver.

In de post op The Next Web staan nog meer tips en toepassingen. De moeite waard om te lezen!

Update: op ‘Appstorm’ is een Beginner’s Guide to Quicksilver te vinden.

Update2 (maart 2011): inmiddels is Quicksilver weer ‘gereanimeerd’ en heeft nu een eigen website waar je de actuele versie en links naar plugins kan vinden. Daaraan is ook een actieve Twitter account gekoppeld en een weblog ‘LoveQuicksilver‘.

Tags: , , , ,