Postbank phishing mail

juli 24 2 Comments Category: Internet, Trends

Onderstaande mail kreeg ik vandaag binnen. Dit is een zogenaamde ‘phishing mail’. Als ontvanger word je uitgenodigd op de link te klikken. Je denkt op een site van (in dit geval) de Postbank terecht te komen, voert je login gegevens in en dan ben je erin getrapt. Het is namelijk niet een site van de Postbank maar van criminelen die hiermee je login gegevens krijgen zodat ze in kunnen loggen op jouw bank-gegevens.
Oppassen dus.

Ik vraag me wel af hoeveel mensen in deze mail zullen trappen. Zo ontzettend slecht Nederlands.

En de link waarnaar verwezen wordt is in werkelijkheid deze:
http://ns1.jaysonpharma.com/www.postbank.nl/

Lieve klant van Postbank

Tengevolge van betreft, voor de veiligheid en integriteit van de post bankrekening wij hebben dit waarschuwing bericht uitgebracht. Het is naar onze aandacht gekomen dat uw post bankrekening informatie geactualiseerd moet worden als deel van onze gaande verder verplichting om uw rekening te beschermen en om het geval van fraude op onze website te verminderen Indien u zou kunnen behagen neem 5-10 minuten uit uw online ervaring en actuliseer uw persoonlijke records bijgevolg dat u zult niet lipen tegen het lijf enig toekomstige problemen met de on line-service.
Eens u uw rekening cijfers hebt geactualiseerd, zal uw Online Rekening dienst niet onderbroken worden en zal verder als normaal gaan.

Begonnen te worden, alstublieft om de schakel beneden te klikken:

https://mijn.postbank.nl/internetbankieren/SesamLoginServlet

Deze instructie is naar iedereen helt klanten gestuurd worden en is verplicht te volgen.
Wij kijken ernaar uit om verdergaan met verzorgen u uitstekende dienst.

Dank u.
De postbank


  • http://www.luit.nl Peter Luit

    Klik die link vooral niet (!!!) aan, op basis van die klik wordt je IP adres geregisteerd en weten ze dus nog beter dan voorheen dat je bestaat. Vervolgens krijg je dus meer van dit soort e-mailtjes.

  • Klaas Andries

    Haha, slechte vertaalapp. -> “Begonnen te worden, alstublieft om de schakel beneden te klikken”

    Heb er zelf ook één gekregen. Meteen ff de Postbank gespammed zodat ze er wat aan gaan doen (straks is er iemand die wel overtuigend Nederlands kan én een slimmere domeinnaam/URL uitkiest :D )

Web Analytics